AG电投平台

shang hai hei sen lin
Shanghai Black Forest Exterior View
Shanghai Black Forest Sunken Plaza
Shanghai Black Forest Lobby
Shanghai Black Forest Lobby
Shanghai Black Forest Interior
Shanghai Black Forest Swimming Pool
Shanghai Black Forest Construction Site
Shanghai Black Forest Construction Site
shang hai hei sen lin
shang hai hei sen lin
shang hai hei sen lin

The three luxury apartment buildings are located in the Putuo district in Shanghai and form the third and last phase of a larger high-end residential development.

AG电投平台Characterized by its great green park with densely planted trees stretching 800 m to the south, the development was named after the German “Black Forest”.

The architecture of the 3 towers with up to 100 m in height is translating the idea of large trees into contemporary building design by shifting random numbers of stacked floors against each other like a tree growing branches to all sides. The resulting terraces accommodate additional green in the vertical axis.

The latest technologies for structure, mechanical equipment and energy saving methods have been applied; inverted floor slabs without downstanding beams allow for services within the raised floor; triple high-tech glazing and external sunshading, combined with modern A/C equipment and floor heating contribute to an overall balanced energy consumption and comfortable living environment.

Services: all planning phases for architecture, interior design and engineering

Location: Shanghai, China
Design Phases: all planning phases for architecture, interior design, engineering
Type of project: Residential Buildings
Project duration: 2010 - 2012
Area: 64000 m²